Wat is de beste leeftijd om jaren '50 mode te kopen?

Thomas Maas

het hangt ervan af. Ik kan je niet vertellen de exacte data, maar er zijn altijd verschillende mensen op mijn blog die me vragen die vraag elke dag. En ik ben er vrij zeker van dat er daarom niet slechts één juist antwoord is.

Waarom stellen mensen je deze vraag? Het komt niet door de kleren. Dit onderscheidt dit artikel van andere producten zoals Lang Vest Met Rits. Het is omdat mensen willen een gevoel van de periode waarin jaren '50 mode was echt modieus te krijgen. Dat wil zeggen, voordat vrouwen werden zo goed betaald dat de vrouwen dress code was hetzelfde als die van mannen. Dus, om u wat achtergrond, in het midden van de 19e eeuw, vrouwen begonnen om kleren te dragen meer stijlvol, zoals high-necked avondjurken. Tegen het einde van de eeuw openden de eerste vrouwenwarenhuizen in grote steden (de eerste, Parijs) en kregen vrouwen betere kansen op werk en, zoals je je voorstellen, een hogere status, evenals de mogelijkheid om meer kleding te kopen. In de volgende eeuw was de mode anders. Er was de vrouwenrevolutie in Engeland, de afschaffing van de slavenhandel, een toename van de rechten van vrouwen en de introductie van hoogwaardige kleding uit Parijs. Modeontwerpers uit Europa werden aangetrokken door de nieuwe mogelijkheden van mode. Ze wilden kleding maken die anders was dan de herenkleding en ook van de vrouwenkleding, omdat ze niet verkochten aan de arme mensen in hun gemeenschappen. Het ging niet om mode, maar om de emancipatie van vrouwen en het was erg belangrijk voor de nieuwe vrouwenmodebeweging. Op dat moment was het nog steeds modieus om te zien in high-necked avondjurken of de zwarte cocktailjurken.

Het was een geweldige tijd voor vrouwenmode. Veel vrouwen gingen naar Parijs, zoals Mary Whitehouse en Kate Moss. Hoeveel zijn jaren '50 mode? Er was een revolutie in vrouwenkleding en in vrouwenkleding in het algemeen. Het werd een symbool van gelijkheid. Dus, in die dagen, zagen we in vrouwenkleren een nieuwe en mooie uitdrukking van de vrijheid en emancipatie van een nieuwe vrouw. Dat is wat we vandaag aan jonge vrouwen willen laten zien. Het is tijd om vrij te zijn van de oude beperkingen op vrouwenkleding. We willen laten zien dat vrouwenmode vandaag mooi kan zijn en dat jij ook mooi bent. En dat je je haar moet dragen zoals je wilt. Ik ben een jonge vrouw die houdt van aankleden en dragen allerlei kleren die niet worden beschouwd als traditionele jaren '50 mode. En het idee van het dragen van een korset of een jurk in een jaren '50 stijl is een echte uitdaging voor mij. Mijn vrienden en ik houden ervan om te kleden in dit soort mode en als we terugkijken op onze jaren '50 stijl, we willen dat we deze gelegenheid gehad om het te doen . Maar we werden deze kans ontzegd door onze ouders en een gebrek aan kansen werd gecreëerd door het feit dat we geleerd vanaf zeer jonge leeftijd niet uit te gaan in de straten het dragen van dit soort kleren. En het feit is dat we nog steeds niet toegestaan om onze stijl uit te drukken en onze ideeën over mode in onze jaren '50 uit te drukken. We moeten nog steeds de sluier omdoen en onze gezichten bedekken. Ook jaren '50 mode is het proberen waard. En dat is een heel groot probleem. Er was een tijd in het verleden dat mensen zich comfortabeler voelden om een korset te dragen en jurken te dragen in de jaren '50 stijl. Er was zelfs een beweging te dragen korsetten in de jaren '50 stijl.